Φωτογραφία εξώφυλλου - Κείμενο

Χάρης Πουρουζίδης

Όλοι μας σε αυτή την μικρή φωτογραφική ομάδα λατρεύουμε τα τοπία. Τα συνδυάζουμε με τη λαχτάρα του ταξιδιού, την ανάγκη να γνωρίσουμε νέους τόπους και μέρη που θα μας προσφέρουν μια εσωτερική γαλήνη αλλά επίσης με το χαβαλέ που έχουν οι μικρές εξορμήσεις με αγαπημένους φίλους. Παρόλα αυτά υπάρχει μια καλλιτεχνική και δημιουργική ανησυχία μέσα μας για κάτι το διαφορετικό. Κάτι που θα μας βγάλει από την ασφάλεια της φωτογραφίας τοπίου και θα ταρακουνήσει λίγο τη φωτογραφική μας βάρκα δίνοντας μια άλλη δημιουργική πνοή. Μετά από συλλογικές πάντα συζητήσεις στην έδρα μας, καταλήξαμε ότι θα ήταν καλό να δοκιμάσουμε να ασχοληθούμε και λίγο με το πορτραίτο όπου η εμπειρία μας σε αυτό το είδος είναι μικρή. Σε αυτή λοιπόν την προσπάθεια μας βρέθηκε στο διάβα μας η Νάσια Νικολαϊδου όπου με χαρά δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί μας σε αυτό το project. Πρώτη μας επιλογή χώρου ήταν οι λεβάντες στην περιοχή της Ολυμπιακής Ακτής όμως  το βαθύ μωβ χρώμα του αρωματικού αυτού θάμνου είχε χαθεί λόγω των καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών. Έτσι και ξεκινήσαμε τη φωτογράφιση χρησιμοποιώντας τους γύρω αγρούς και τον Όλυμπο ως φόντο, απολαμβάνοντας το χρυσαφένιο απογευματινό φως. Ήταν μια πολύ ευχάριστη φωτογραφική εμπειρία που μας έδωσε μια νέα ανάσα και ανυπομονησία για περισσότερα μελλοντικά project. Με χαρά μας λοιπόν σας παρουσιάζουμε ορισμένες από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε εκείνη τη μέρα. Εις το επανιδείν!

Όλοι μας σε αυτή την μικρή φωτογραφική ομάδα λατρεύουμε τα τοπία. Τα συνδυάζουμε με τη λαχτάρα του ταξιδιού, την ανάγκη να γνωρίσουμε νέους τόπους και μέρη που θα μας προσφέρουν μια εσωτερική γαλήνη αλλά επίσης με το χαβαλέ που έχουν οι μικρές εξορμήσεις με αγαπημένους φίλους. Παρόλα αυτά υπάρχει μια καλλιτεχνική και δημιουργική ανησυχία μέσα μας για κάτι το διαφορετικό. Κάτι που θα μας βγάλει από την ασφάλεια της φωτογραφίας τοπίου και θα ταρακουνήσει λίγο τη φωτογραφική μας βάρκα δίνοντας μια άλλη δημιουργική πνοή. Μετά από συλλογικές πάντα συζητήσεις στην έδρα μας, καταλήξαμε ότι θα ήταν καλό να δοκιμάσουμε να ασχοληθούμε και λίγο με το πορτραίτο όπου η εμπειρία μας σε αυτό το είδος είναι μικρή.

Σε αυτή λοιπόν την προσπάθεια μας βρέθηκε στο διάβα μας η Νάσια Νικολαϊδου όπου με χαρά δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί μας σε αυτό το project. Πρώτη μας επιλογή χώρου ήταν οι λεβάντες στην περιοχή της Ολυμπιακής Ακτής όμως  το βαθύ μοβ χρώμα του αρωματικού αυτού θάμνου είχε χαθεί λόγω των καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών. Έτσι και ξεκινήσαμε τη φωτογράφιση χρησιμοποιώντας τους γύρω αγρούς και τον Όλυμπο ως φόντο, απολαμβάνοντας το χρυσαφένιο απογευματινό φως. Ήταν μια πολύ ευχάριστη φωτογραφική εμπειρία που μας έδωσε μια νέα ανάσα και ανυπομονησία για περισσότερα μελλοντικά project. Με χαρά μας λοιπόν σας παρουσιάζουμε ορισμένες από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε εκείνη τη μέρα. Εις το επανιδείν!