Ο Βασίλειος Στεργιόπουλος είναι ερασιτέχνης φωτογράφος που  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία χρόνια κατοικεί στην Πιερία. Από μικρός είχε την πρώτη του επαφή με την φωτογραφία όταν του έκανε δώρο ο πατέρας του, μια compact μηχανή. Αυτοδιδάχτηκε και έκτοτε πάντα  την είχε μαζί του συλλαμβάνοντας προσωπικές και δημόσιες στιγμές. Τα επόμενα χρόνια γράφτηκε στην Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης στο τμήμα της φωτογραφίας-βίντεο, όπου διδάχτηκε την τεχνική της εμφάνισης φίλμ σε σκοτεινό θάλαμο. Δυστυχώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και οι βιοποριστικές ανάγκες τον οδήγησαν στην διακοπή των μαθημάτων χωρίς την ολοκλήρωση τους. Βέβαια η φωτογραφική μηχανή έμεινε αχώριστος φίλος σε κάθε του ταξίδι ή εκδήλωση.

Από τα μέσα του 2000 μπήκε στη ψηφιακή εποχή με την πρώτη του DSLR. Το 2018 άρχισε να ασχολείται με την ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφίας και τις όποιες δυνατότητες μπορεί αυτή να προσφέρει. Έχει πειραματιστεί με πολλά είδη φωτογραφίας όμως το τοπίο και οι μινιμαλιστικές είναι αυτές που τον έλκουν περισσότερο.

Είναι μέλος πολλών φωτογραφικών ομάδων, με πολλές διακρίσεις σε τοπικό αλλά και διεθνή επίπεδο. Διαθέτει έντονη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας κατά καιρούς.

Ο Βασίλειος Στεργιόπουλος ερασιτέχνης φωτογράφος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία χρόνια κατοικεί στην Πιερία. Από μικρός είχε την πρώτη του επαφή με την φωτογραφία όταν του έκανε δώρο ο πατέρας του, μια compact μηχανή. Αυτοδιδάχτηκε και έκτοτε πάντα  την είχε μαζί του συλλαμβάνοντας προσωπικές και δημόσιες στιγμές. Τα επόμενα χρόνια γράφτηκε στην Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης στο τμήμα της φωτογραφίας- βίντεο, όπου διδάχτηκε την τεχνική της εμφάνισης φίλμ σε σκοτεινό θάλαμο.

 Δυστυχώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και οι βιοποριστικές ανάγκες τον οδήγησαν στην διακοπή των μαθημάτων χωρίς την ολοκλήρωση τους. Βέβαια η φωτογραφική μηχανή έμεινε αχώριστος φίλος σε κάθε του ταξίδι ή εκδήλωση.

Από τα μέσα του 2000 μπήκε στη ψηφιακή εποχή με την πρώτη του DSLR. Το 2018 άρχισε να ασχολείται με την ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφίας και τις όποιες δυνατότητες μπορεί αυτή να προσφέρει.

Έχει πειραματιστεί με πολλά είδη φωτογραφίας όμως το τοπίο και οι μινιμαλιστικές είναι αυτές που τον έλκουν περισσότερο.

Είναι μέλος πολλών φωτογραφικών ομάδων, με πολλές διακρίσεις σε τοπικό αλλά και διεθνή επίπεδο. Διαθέτει έντονη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας κατά καιρούς.