«Ελπί-ΖΩ να γίνεις και εσύ
δότης μυελού των οστών»

Σήμερα 15 του Φλεβάρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού ο βραβευμένος φωτογράφος Πάνος Ζουλάκης και η εκδότρια του περιοδικού Koita, Μαριάμ Νίκου συνεργάστηκαν για την έκδοση ενός φωτογραφικού λευκώματος.
100 δημοφιλείς καλλιτέχνες φωτογραφήθηκαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο και μια ευφάνταστη αισθητική δίνοντας κομμάτι του χρόνου τους για να βοηθήσουν στην εξάπλωση της ενημέρωσης σχετικά με του δότες μυελού των οστών σε παιδιά με ασθένειες όπως λευχαιμία, λεμφώματα ή άλλες ασθένειες του αίματος.
Το μεγαλόπνοο φωτογραφικό project ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο περίπου και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2022. Τα έσοδα του λευκώματος θα διατεθούν στην ΑμΚΕ Κarkinaki.

Το karkinaki.gr, δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει το τεράστιο ενημερωτικό κενό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα αναφορικά με τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Από τα πιο απλά πράγματα, π.χ. την υγιεινή των χεριών που διασφαλίζει τον περιορισμό των λοιμώξεων που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών που βρίσκονται σε θεραπεία, μέχρι τα πιο πολύπλοκα, όπως η προαγωγή της κλινικής έρευνας στη χώρα μας, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη της οικογένειας του παιδιού που νοσεί και τα θέματα επιβίωσης των παιδιών κι εφήβων που νόσησαν με καρκίνο, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ διεκδικεί παρέμβαση στην προσπάθεια ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να πάψει να είναι θέμα ταμπού, αλλά και να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι σύμμαχοι ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και, τελικά, δικαίωμα στη ζωή.

Μπορείτε να βοηθήσετε με την αγορά του λευκώματος από την ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου Αγγελάκης κάνοντας click στον παρακάτω σύνδεσμο.

Κoita Συλλεκτικό Λεύκωμα 2022 Ελπι-ΖΩ