Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Μυτελέτση στη Gallery «Μάτι»

ΕΓΚΑΙΝΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023
ΩΡΑ 19:30
GALLERY MATI

Η Gallery | Βιβλιοπωλείο «Μάτι» παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση «Έμψυχα ενδύματα» του Γιώργου Μυτελέτση από 28 Απριλίου μέχρι 13 Μαΐου 2023.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων “Deep Eyes”» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου που φορούν θεατρικά κοστούμια από τις ιματιοθήκες του Κ.Θ.Β.Ε. και του θεάτρου «Πήγασος» της Κατερίνης και ενδύματα από την οικογενειακή τους γκαρνταρόμπα. Η διαδικασία της φωτογράφησης σε διάφορους τόπους της Πιερίας (Δίον, Όλυμπο, Αρχοντικό Τσαλόπουλου κ.ά.) είχε τον χαρακτήρα της «φωτογραφικής performance».

Τα νεαρά κορίτσια έδωσαν νέα ψυχή στα, φορτισμένα με θεατρικές και οικογενειακές μνήμες, ενδύματα. Αυτή την ιδιαίτερη εικαστική και θεατρική ατμόσφαιρα αποδίδουν με λιτή συνθετική ματιά οι φωτογραφίες του Γ. Μυτελέτση. Ο λυρικός νατουραλισμός, η ευγενής χειρονομία, η νεανική χάρη και η θεατρικότητα χαρακτηρίζουν τις φωτογραφίες αυτές. Τα «έμψυχα ενδύματα» του νέου φωτογράφου Γ. Μυτελέτση εντυπωσιάζουν με τον επαγγελματισμό και την αυθεντικότητά τους.

Αποτελούν μικρές νησίδες αυθεντικής νεανικής ομορφιάς στον πολυμεσικό ωκεανό της καταναλωτικής εικονιστικής ασχήμιας που μας περιβάλλει.

Διοργάνωση:
GALLERY MATI

Συνεργασία με
«Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων “Deep Eyes”» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
Φωτογραφική ομάδα «Ίριδα» της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Διάρκεια Έκθεσης
28 Απριλίου έως 13 Μαϊου 2023