Μια βραδιά για τον τουρισμό

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 είχαμε την χαρά να συμμετέχουμε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Wise Ram με θέμα “Βελβεντό: Οι άνθρωποι, τα έθιμα, η γη μας” η οποία έλαβε μέρος στο Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κος Σπύρος Πένγκας και η Λώρα Αργυροπουλου.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα του Προέδρου του Λαογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Φώτη Κιλιπίρη και χαιρετισμό του Δημάρχου Βελβεντού Μανώλη Στεργίου. Ακολούθησε παρουσίαση του προορισμού από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βελβεντού Βάγια Μαλού και προβολή του προωθητικού βίντεο της περιοχής που ετοίμασαν οι άνθρωποι της Wise Ram. 

Η ομάδα μας είχε την τιμή και την χαρά να πάρει μέρος σε αυτήν την τόσο όμορφη εκδήλωση με μια μικρή εισαγωγή που έκανε το μέλος μας Νίκος Κακαγιάς και εν συνεχεία με το βίντεο μας που βασίστηκε στο άρθρο “Μια πηγή ανάσας. Φτέρη – Βελβεντός”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων και δημοσιογράφοι, o Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, η Διευθύντρια της Περιφερειακής Υπηρεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, Περσεφόνη Τρίχα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης Βύρων Θεολόγης, καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του
Thessaloniki Convention Bureau Γιάννης Ασλάνης και ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Οι φιλόξενοι άνθρωποι του Βελβεντού μας ευχαρίστησαν με έναν πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά τους προϊόντα καθώς και με γευστικούς οίνους. Τέλος μας αποχαιρέτησαν δίνοντας στον καθένας μας μια τσάντα που περιείχε έντυπο υλικό και παραδοσιακά προϊόντα από τις οικοτεχνίες του Βελβεντού για να δοκιμάσουμε! Θα θέλαμε λοιπόν ως ομάδα να ευχαριστήσουμε τη Wise Ram και ιδιαίτερα την κυρία Γιόλντα Ντρούγκα για την τιμή που μας έκανε να συμμετέχουμε στην εκδήλωσή τους.

Το Βελβεντό είναι ένας τόπος που αξίζει να επισκεφθείτε όπως κάναμε κι εμείς και αυτό το προσυπογράφουμε . Είναι ένα μέρος που μια επίσκεψη που σίγουρα θα λατρέψετε και θα θελήσετε να επισκεφθείτε πολλές φορές στο μέλλον όπως άλλωστε νιώθουμε κι εμείς!